Salve uvreda Donalda Trampa za Nensi Pelosi: Ona je luda i slaba osoba

Kako navodi Foks njuz, Trampovi postovi su uslijedili nakon što je Pelosijeva u pismu kolegama demokratama u Predstavničkom domu navela da je on "uništio infrastrukturu koja mu je povjerena, a kojom je trebalo prevazići pandemiju, što je rezultiralo bespotrebnim smrtnim slučajevima i ekonomskom katastrofom"
10114 pregleda 17 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: AP, AP
Donald Tramp, Foto: AP, AP
Ažurirano: 17.04.2020. 08:47h

Američki predsjednik Donald Tramp nazvao je predsjednicu Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi "slabom i jadnom marionetom", prenosi Tanjug.

To se desilo usled njihovih razmirica oko finasiranja Svjetske zdravstvene organizacije i drugih piranja u vezi sa epidemijom koronavirusa.

"Ona je potpuno nekompetentna i kontroliše je radikalna ljevica, slaba i jadna marioneta. Vrati se u Vašington i radi svoj posao", naveo je Tramp na Tviteru.

On ju je takođe nazvao ludom i slabom osobom.

"Luda Nensi Pelosi, ti si slaba osoba, ti si loš lider. Ti si razlog zbog kojeg Amerika mrzi karijerne političare, takve kao što si ti", napisao je američki predsjednik.

Kako navodi Foks njuz, Trampovi postovi su uslijedili nakon što je Pelosijeva u pismu kolegama demokratama u Predstavničkom domu navela da je on "uništio infrastrukturu koja mu je povjerena, a kojom je trebalo prevazići pandemiju, što je rezultiralo bespotrebnim smrtnim slučajevima i ekonomskom katastrofom".

Nensi Pelosi je mislila na tim za borbu protiv pandemija bivšeg predsjednika Baraka Obame koji je Tramp raspustio kada je preuzeo dužnost.

Ona je rekla da je Tramp bio upozoren na pandemiju u januaru, da je ignorisao ta upozorenja i preduzeo nedovoljne akcije.

Nensi Pelosi je ove nedjelje kritikovala Trampa i zbog odluke da prestane da finasira Svjetsku zdravstvenu organizaciju.

Bonus video: