Rojters: Kina poslala ljekare u S. Koreju; Japanski medij: Kim u vegetativnom stanju

Prethodnih dana bilo je različitih tvrdnji o ugroženom zdravlju lidera Sjeverne Koreje i navodnoj operaciji srca
15107 pregleda 9 komentar(a)
Kim Džong Un, Foto: Beta, Beta, Beta
Kim Džong Un, Foto: Beta, Beta, Beta
Ažurirano: 25.04.2020. 21:22h

Kina je poslala u Sjevernu Koreju tim, koji čine ljekari i zvaničnici, kako bi savjetovali sjevernokorejskog lidera Kima Džong Una, prenosi Rojters, pozivajući se na tri izvora upoznata sa situacijom.

Prethodnih dana bilo je različitih tvrdnji o ugroženom zdravlju lidera Sjeverne Koreje i navodnoj operaciji srca, a Rojters, kako navodi ta agencija, nije mogao odmah utvrditi šta bi slanje tima iz Kine moglo značiti kada je u pitanju Kimovo trenutno stanje.

Iz kineskog ministarstva vanjskih poslova nisu odgovorili na pitanja Rojtersa o navodnom odlasku delegacije kasno u petak.

Japanski časopis "Shukan Gendai" tvrdi da je Kim u "vegetativnom stanju" nakon operacije na srcu, prenosi Foks njuz.

Magazin navodi da se Kim srušio tokom posjete jednom ruralnom naselju u aprilu. Tvrde da je ljekar koji ga je operisao nije imao iskustva sa gojaznim pacijentima i da je bio uzrujan tokom operacije, te da je sada Kim zbog toga u "vegetativnom stanju".

Japanski magazin se pozvao na neimenovanog člana Kimovog medicinskog tima.

Dejli NK, vebsajt iz Seula, ranije ove sedmice je objavio da se Kim oporavlja nakon kardiovaskularnog zahvata od 12. aprila.

Državni mediji, u kojima se pojavio posljednji put 11. aprila, nisu objavili da li je prisustvovao obilježavanju rođendana pokojnog djeda Kim Il Sunga, što je važan dan u Sjevernoj Koreji.

Bonus video: