"on bi bio izvanredan predsjednik"

Nensi Pelosi podržala Džoa Bajdena za predsedničke izbore u SAD

Veliki broj istaknutih članova američke Demokratske strane dali su svoju podršku Bajdenu tokom unutarpartijskog glasanja. I bivši predsjednik Obama je pre dijve nedelje objavio da podržava Bajdena
841 pregleda 1 komentar(a)
Nensi Pelosi, Foto: AP, AP
Nensi Pelosi, Foto: AP, AP

Predsjednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi objavila je danas da daje podršku u predsjedničkoj trci SAD Džou Bajdenu, još nezvaničnom kandidatu demokratske partije za predsjedničke izbore 3. novembra.

"Danas sam ponosna da pružim podršku Džou Bajdenu u trci za predsjednika SAD, zato što mislim da bi on bio izvanredan predsjednik", rekla je Nensi Pelosi u video poruci.

Sedamdesetsedmogodišnji Bajden nije još zvanično izabran za predsjedničkog kandidata demokratske stranke za novembarske izbore, treba da sačeka konvenciju partije u avgustu, ali on je jedini preostali kandidat od kada se iz trke povukao njegov rival Berni Sanders početkom mjeseca.

Posle dva mjeseca unutarpartijskih izbora za predjsedničkog kandidata demokratske srtranke, tokom kojih je bilo glasanje u tridesetak američikh država, Sanders sa svojim čvrsto levičarskim programom je znatno zaostao iza Bajdena, bivšeg potpredsjednika za vrijeme Baraka Obame. Smatra se da Bajden može uz sebe da okupi veći deo izbornog tijela centra u nastojanju da pobijedi republikanca Donalda Trampa na izborima u novembru.

Veliki broj istaknutih članova američke Demokratske strane dali su svoju podršku Bajdenu tokom unutarpartijskog glasanja. I bivši predsjednik Obama je pre dijve nedelje objavio da podržava Bajdena.

Od izbijanja pandemije koronavirusa američka predsjednička kampanja je u zastoju i Bajden ima teškoće da prenese poruke iz podruma svoje kuće gde pravi video snimke.