Bijela kuća blokirala svjedočenje Faučija pred Kongresom

Posljednja u nizu nesuglasica između Trampa i Faučija je u vezi sa saveznom državom Džordžijom
3987 pregleda 1 komentar(a)
Tramp i Fauči, Foto: AP, AP
Tramp i Fauči, Foto: AP, AP

Doktor Entoni Fauči koji se posljednjih nedjelja često suprotstavljao američkom predsjedniku Donaldu Trampu i radio kao korektor izjava predsednika Sjedinjenih Američkih Država, neće biti u prilici da svjedoči pred Kongresom, u procesu koji je pokrenuo jedan od kongresnih pododbora, a u vezi sa načinom na koji se Trampova administracija bori sa koronavirusom.

Njegovo svedočenje blokirano je upravo iz Bijele kuće, prenosi CNN.

“Dok čitava administracija zajedničkim snagama radi na borbi sa virusom – u taj proces ulazi i bezbjedno otvaranje Amerike i napredak u razvoju vakcine – bilo bi kontraproduktivno da bilo ko pojedinačno svjedoči pred Kongresom”, rekala je zamjenica sekretara za štampu Bijele kuće Džud Dir.

Ipak, svjedočenje neće biti problematično, kada doktor Fauči bude trebalo da se pojavi pred Kongresom tokom maja i to pred komisijom republikanskog odbora, gdje će biti riječi o tome koliko je do sada urađeno u borbi sa opakom bolešću.

Posljednja u nizu nesuglasica između Trampa i Faučija je u vezi sa saveznom državom Džordžijom.

Tramp je podržao otvaranje te države i promjene koje uvode, dok je doktor Fauči tim potezima zabrinut:

“Mislim da nije dobro preskakati određene faze, a oni upravo to rade.”

I to je samo jedna u nizu nesuglasica, nakon neslaganja u vezi sa hlorokinom, eventualnim povratkom virusa, (ne)pravilnim citatima medija i mnogim drugim temama, prenosi Nedeljnik.

Bonus video: