Tramp: Drago mi je da se Kim vratio i da je dobro

Nakon nekoliko sedmica intenzivnih nagađanja o Kimovom zdravlju, sjevernokorejski državni mediji saopštili su u subotu da je prisustvovao otvaranju jednog postrojenja sjeverno od Pjongjanga
2337 pregleda 0 komentar(a)
Tramp, Foto: AP
Tramp, Foto: AP

Američki predsjednik Donald Tramp juče je reagovao na izvještaje o ponovnom pojavljivanju sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una tvitom u kojem je istakao da mu je drago "da se vratio i da je dobro".

Nakon nekoliko sedmica intenzivnih nagađanja o Kimovom zdravlju sjevernokorejski državni mediji saopštili su u subotu da je prisustvovao otvaranju jednog postrojenja sjeverno od Pjongjanga, što je prvi izvještaj o njegovom pojavljivanju u javnosti od 11. aprila.

Pitanja o zdravstvenom stanju Kim Džong Una zaređala su nakon što se nije pojavio na proslavi 15. aprila, kada se obilježava rođendan osnivača režima Kim Il Sunga, njegovog djeda.

Prvi je o zdravlju lidera Sjeverne Koreje 21. aprila počeo nagađati Daily NK, internetski medij u kojem uglavnom pišu Sjevernokorejci koji su pobjegli iz zemlje.

Tramp ranije nije htio da komentarišeinformacije sjevernokorejske novinske agencije, podsjeća Hina.

Zdravlje sjevernokorejskog lidera je dobro čuvana državna tajna u toj zemlji koja je zatvorena prema svijetu i gdje medijske slobode ne postoje.

Bonus video: