LIDER SJEVERNE KOREJE PISAO RUSKOM PREDSJEDNIKU

Kim Džong Un čestitao Putinu Dan pobjede i poželio uspjeh protiv koronavirusa

Državna agencija KCNA navela je da je Kim u pismu "iskreno poželio predsjedniku i narodu Rusije sigurnu pobjedu u borbi za izgradnju moćne Rusije, nastavljanjem tradicije velike pobjede u ratu, i za sprečavanje širenja novog koronavirusa"
1517 pregleda 0 komentar(a)
Kim Džong Un, Foto: AP
Kim Džong Un, Foto: AP

Sjeverna Koreja je danas saopštila da je njen lider Kim Džong Un poslao pismo predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu da bi mu čestitao 75. godišnjicu pobjede Saveznika u Drugom svjetskom ratu i poželio uspjeh u borbi protiv koronavirusa.

Državna agencija KCNA navela je da je Kim u pismu "iskreno poželio predsjedniku i narodu Rusije sigurnu pobjedu u borbi za izgradnju moćne Rusije, nastavljanjem tradicije velike pobjede u ratu, i za sprečavanje širenja novog koronavirusa".

KCNA je juče javila da je Kim poslao poruku kineskom predsjedniku Si Đinpingu, pohvalivši, kako je naveo, uspjeh Kine u stavljanju epidemije koronavirusa pod kontrolu.

Neki stručnjaci navode da bi Sjeverna Koreja mogla da intenzivira diplomatske kontakte sa susjedima, naročito s Kinom, jer joj je potrebna ekonomska pomoć poslije višemjesečnog zatvaranja granica radi suzbijanja koronavirusa.

Preporučujemo za Vas