Pens odlučio da se drži dalje od Trampa: "Samo nekoliko dana, saradnica mu je testirana pozitivno"

“Potpredsjednik je odlučio da drži distancu nekoliko dana”, rekla je portparolka Bijele kuće Kejli Makinani i dodala da je to njegova “lična odluka”
1388 pregleda 0 komentar(a)
Pens, Foto: Reuters, Reuters
Pens, Foto: Reuters, Reuters

Potpredsjednik SAD Majk Pens, čija bliska saradnica je testirana pozitivno na koronavirus, riješio je da se drži dalje od predsednika Donalda Trampa “nekoliko dana”, saopštila je danas Bijela kuća.

Novi koronavirus se prošle nedjelje pojavio u epicentru američke izvršne vlasti, Kejti Miler portparolka Majka Pensa je testirana pozitivno, kao i vojnik u službi predsjednika Trampa.

“Potpredsjednik je odlučio da drži distancu nekoliko dana”, rekla je portparolka Bijele kuće Kejli Makinani i dodala da je to njegova “lična odluka”.

Upitana zašto ne nosi masku za vrijeme brifinga u pres sali Bijele kuće ona je rekla da se drži na dovoljnoj distanci od novinara.

“Testirana sam negativno danas i juče”, dodala je ona.

Tri člana krizne grupe Bijele kuće za koronavirus, koju predvodi Pens, iz predostrožnosti su otišli u samoizolaciju: Entoni Fauči, imunolog koji savjetuje Donalda Trampa, direktor Centra za prevenciju i borbu protiv bolesti (CDC) Robert Redfild, i šef Savezne agencije za ljekove (FDA) Stiven Han.

Bonus video: