Mekdonalds izbacuje čizburgere i čokoladno mlijeko iz hepi mila u SAD

"Hepi mil", koji se se prodaje u Mekdonaldsu skoro 40 godina, dugo je bio na meti zagovornika zdrave hrane i roditelja koji su ga povezivali sa gojaznošću kod djece
55 pregleda 0 komentar(a)
Mekdonalds, Foto: Shutterstock
Mekdonalds, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.02.2018. 19:52h

Američka kompanija Mekdonalds saopštila je danas da povlači čizburgere i čokoladno mlijeko iz menija "hepi mila" (Happy Meal) u SAD u okviru kampanje za smanjenje količine kalorija, natrijuma, zasićenih masti i šećera koje djeca konzumiraju u lancima njihovih restorana.

Kupci će morati da traže da se čizburgeri ili čokoladno mlijeko nađu u meniju namijenjenom njihovoj djeci, navodi se u saopštenju i dodaje da će uklanjanje tih proizvoda iz standardnog "hepi mila" smanjiti broj naručivanja.

Naručivanje gaziranih pića smanjeno je za 14 odsto u odnosu na pre četiri godine kada su ona skinuta sa menija "hepi mila", naveo je Mekdonalds.

Kako se navodi, hamburgeri i pohovani pileći komadići (Chicken McNuggets ) ostaće djelovi standardnog obroka.

"Hepi mil", koji se se prodaje u Mekdonaldsu skoro 40 godina, dugo je bio na meti zagovornika zdrave hrane i roditelja koji su ga povezivali sa gojaznošću kod djece. Kompanija je u prethodnim godinama uvela niz novina u jelovnik, poput smanjivanja porcije pomfrita i uvođenja voća.

Lanac restorana brze hrane skoro je zamjenio sok od jabuke za drugi koji sadrži manje šećera.

Mekdonals, čije su glavne mušterije porodice sa djecom, pokušava da promjeni sliku u javnosti o prodaju nezdrave hrane.

Kompanija nije objavila koliko zarađuje od "hepi mila" za koji kupcima naplaćuje tri dolara, ali je dodala da 30 odsto svih posjetilaca čine porodice.

Promjene menija u SAD stupiće na snagu u junu.

Bonus video: