Južna Koreja prijavila 19 slučajeva infekcije koronavirusom

Južnokorejski centri za kontrolu i prevenciju bolesti takođe su u utorak prijavili još dva smrtna slučaja, čime je ukupan broj zaraženih dostigao 11.225 i 269 preminulih
418 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz jedne južnokorejske škole, Foto: Beta/AP
Detalj iz jedne južnokorejske škole, Foto: Beta/AP

Južna Koreja prijavila je 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom, uglavnom u području gusto naseljenog Seula, gde zvaničnici pažljivo prate širenje infekcije iz noćnih klubova i drugih mjesta za zabavu.

Južnokorejski centri za kontrolu i prevenciju bolesti takođe su u utorak prijavili još dva smrtna slučaja, čime je ukupan broj zaraženih dostigao 11.225 i 269 preminulih.

Zvaničnici su tri od ukupno 19 novih slučajeva povezali sa putnicima pristiglim iz inostranstva.

Južna Koreja je prijavljivala oko 20 novih slučajeva dnevno tokom posljednje dvije nedjelje nakon što su zdravstveni radnici otkrili stotine infekcija povezanih sa posjetama noćnih klubova početkom maja, pošto je zemlja ublažila mjere socijalne distance.

Oko 2,4 miliona dece vratiće se u sriedu u školu i u vrtiće.dok vlasti nastavljaju postepeno otvaranje škola, koje je počelo sa prošle nedjelje.

Oko 2,4 miliona djece vratiće se u srijedu u školu i u vrtiće.

Ministar zdravlja Park Neung-hoo pozvao je školske službenike da udvostruče provjere preventivnih mera.

Pozvao je vlasti da pojačaju praćenje oko 390.000 neregistrovanih stranih državljana koji mogu imati loš pristup medicinskim uslugama i testovima, ali mjere u vezi s tim nijesu objavljene.

Bonus video: