Turska ukida mjere uvedene zbog pandemije

Međutim, izolacija je i dalje na snazi za starije od 65 godina i mlađe od 18 godina. I dalje su zatvoreni kafići i diskoteke, a koncerti su dozvoljeni samo napolju

558 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Turske, Foto: Beta/AP
Detalj iz Turske, Foto: Beta/AP

Veliki bazar u Istanbulu koji nije radio od 23. marta, ponovo je danas otvoren pošto je Turska ukinula većinu mjera uvedenih zbog pandemije koronavirusa

Bazar u koje radi oko 3.000 prodavnica i 30.000 trgovaca, ponovo je otvoren nakon što je najduži vremenski period bio zatvoren u posljednjih šest vjekova postojanja. Svake srijede nedjeljama prije otvaranja prostor je dezinfikovan u skladu sa propisima.

Ponovno otvaranje ovog pokrivenog bazara sprovedeno je u skladu sa strogim pravilima koja je donelo Ministarstvo zdravlja, ​​pa je nošenje maske obavezno i ograničen je broj kupaca u prodavnicama.

Veliki bazar u Istanbulu, jednu od najvećih pijaca na svijetu, prije zatvaranja je posjećivalo oko 150.000 ljudi dnevno i to uglavnom turista.

Ponovno otvaranje Bazara usljedilo je kao dio ublažavanja većine ograničenja koja su uvedena zbog pandemije koja je u Turskoj odnijela više od 4.500 života, dok je zaraženo gotovo 164.000 osoba.

U Turskoj su od danas otvorene biblioteke, restorani i jaslice, a ponovo su moguća putovanja između velikih gradova.

Turska je poslednjih nedelja počela sa ublažavanjem mjera otvarajući tržne centre i frizerske salone.

Međutim, izolacija je i dalje na snazi za starije od 65 godina i mlađe od 18 godina. I dalje su zatvoreni kafići i diskoteke, a koncerti su dozvoljeni samo napolju.

Bonus video: