"nevidljivi mali virus koji izaziva haos"

Gebrejesus: Teško se boriti protiv virusa u podijeljenom svijetu

Šef SZO je kao pozitivan primjer naveo "nacionalno jedinstvo" u Finskoj gdje vlast i opozicija zajedno rade na identifikovanju problema i pronalaženju rešenja, o čemu je danas razgovarao telefonom sa finskom premijerkom Sanom Marin

1314 pregleda 1 komentar(a)
Tedros Adhanom Gebrejesus, Foto: AP
Tedros Adhanom Gebrejesus, Foto: AP
Ažurirano: 12.06.2020. 21:37h

Direktor Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus rekao je danas da je "iskreno zabrinut" zbog podjela koje je pandemija koronavirusa stvorila širom svijeta i unutar zemalja, nazivajući to "nevidljivim malim virusom koji izaziva haos".

On je na konferenciji za novinare rekao da je novi koronavirus "veoma opasan i da je veoma teško boriti se protiv njega u podijeljenom svijetu".

Upoređujući trenutnu epidemiju sa razornom pandemijom španske groznice, prije više od jednog vijeka, Tedros je pozvao države "bolje sarađuju i da izvuku pouke iz istorije".

Šef SZO je kao pozitivan primjer naveo "nacionalno jedinstvo" u Finskoj gdje vlast i opozicija zajedno rade na identifikovanju problema i pronalaženju rešenja, o čemu je danas razgovarao telefonom sa finskom premijerkom Sanom Marin.

Tedros je napomenuo da su milioni ljudi izgubili život ili posao zbog pandemije, što je veoma poražavajuće.

"To mora da se zaustavi, ali biće teško u podijeljenom svijetu", rekao je Gebrejesus.

Preporučujemo za Vas