Tramp potpisao zakon o budžetu: Mi volimo vojsku i dali smo joj sve

Zakon je usvojen uprkos protivljenju demokratskih poslanika koji su tražili obećanje da će se zauzvrat glasati o zaštiti takozvanih "sanjara", imigranata dovedenih ilegalno u zemlju kao djeca
3 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.02.2018. 15:22h

Predsjednik SAD Donald Tramp potpisao je danas zakon o budžetu koji je Predstavnički dom Kongresa SAD usvojio noćas i prekinuo višečasovnu blokadu vlade.

"Upravo sam potpisao Zakon. Naša vojska će sada biti jača nego ikad ranije. Mi volimo Vojsku i potrebna nam je i dali smo im sve - i više od toga. Prvi put da se ovo dogodilo u dugo vremena. Takođe znači POSLOVE, POSLOVE, POSLOVE", napisao je danas Tramp na Tviteru.

Predstavnički dom američkog Kongresa je tesnom većinom usvojio dogovor o budžetu pred zoru, čime je okončana kratka blokada vlade i otvoren put za ogromno povećanje potrošnje za vojsku i za domaće programe.

Zakon je usvojen uprkos protivljenju demokratskih poslanika koji su tražili obećanje da će se zauzvrat glasati o zaštiti takozvanih "sanjara", imigranata dovedenih ilegalno u zemlju kao djeca.

I grupa republikanaca se protivila zakonu, zbog povećanja potrošnje.

Vlada je blokirana u ponoć pošto je republikanski senator Rend Pol blokirao glasanje po hitnom postupku u Senatu, optužujući druge republikance za "saučesništvo" u vraćanju deficita na sumu od hiljadu milijardi dolara.

Bonus video: