PREDSJEDNIK SRBIJE trenutno u moskvi gdje će se sastati sa putinom

"Njujork tajms": Vučić se u subotu sreće s Trampom

Kako piše “Tajms”, predsjednik Srbije će se tom prilikom sresti i sa američkim izaslanikom za Kosovo Ričardom Grenelom

3177 pregleda 2 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Shutterstock
Donald Tramp, Foto: Shutterstock

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić srešće se u subotu sa predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donaldom Trampom, piše "Njujork tajms", a prenosi Nova.rs.

Njujorški list navodi da će se Vučić s Trampom sresti tokom posjete Bijeloj kući, koja je planirana povodom američke incijative da se postigne dogovor između Srbije i Kosova.

Kako piše “Tajms”, predsjednik Srbije će se tom prilikom sresti i sa američkim izaslanikom za Kosovo Ričardom Grenelom.

Ranije ove nedjelje, “Tajms” je, pozivajući se na američke zvaničnike, napisao da su Aleksandar Vučić i Hašim Tači sklopili tajni dogovor između Srbije i Kosova, iza leđa Evropskoj uniji (EU), a uz posredovanje Grenela.

Pozivajući se na riječi četvoro bivših američkih zvaničnika koji su citirali osobe uključene u pregovore, “Njujork tajms” piše da su Vučić i Tači napravili tajni dogovor o uslovima budućeg sporazuma, uključujući i ideju o mijenjanju granica Kosova.

Vučić je doputovao jutros u dvodnevnu posjetu Moskvi, gdje će se u toku dana sastati sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom. On će sjutra prisustvovati vojnoj paradi, povodom obilježavanja 75. godišnjice pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu.

Preporučujemo za Vas