Nožem na čuvare: Ubijen Palestinac na Zapadnoj obali

Sukobi su izbili dok je trajala potraga za napadačem koji je ubio jednog Izraelca u napadu nožem u ponedeljak, takođe na Zapdnoj obali, na autobuskoj stanici kraj jevrejskog naselja Ariel, prenijeli su izraelski mediji
1 komentar(a)
Zapadna obala, sukob Palestinaca i Izraelaca, Foto: Reuters
Zapadna obala, sukob Palestinaca i Izraelaca, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.02.2018. 08:19h

Izraelska vojska saopštila je da je jedan Palestinac ubijen danas na ulazu u jevrejsko naselje Karmei Cur na Zapadnoj obali nakon što je nožem ubo i lakše ranio čuvara.

Drugi čuvar je pucao na napadača i ubio ga. Sinoć je jedan Palestinac ubijen i 50 ih je ranjeno u sukobima s izraelskim vojnicima u palestinskom gradu Nablusu, saopštilo je palestinsko Ministarstvo zdravlja.

Sukobi su izbili dok je trajala potraga za napadačem koji je ubio jednog Izraelca u napadu nožem u ponedeljak, takođe na Zapdnoj obali, na autobuskoj stanici kraj jevrejskog naselja Ariel, prenijeli su izraelski mediji.

Napetost je porasla od kako je predsjednik SAD Donald Tramp 6. decembra saopštio da priznaje Jerusalim kao glavni grad Izraela.

Od tada je ubijeno više od 20 Palestinaca uglavnom u sukobima s izraelskim bezbjednosnim snagama. Sukoba je bilo i na granici s pojasom Gaze.

U palestinskim napadima ubijena su dva Izraelca.

Bonus video: