Tramp smanjio kaznu svom prijatelju Rodžeru Stounu

Bijela kuća je navela da je Stoun bio žrtva "prevare" o Rusiji

7710 pregleda 1 komentar(a)
Tramp, Foto: AP
Tramp, Foto: AP

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp smanjio je zatvorsku kaznu svom prijatelju Rodžeru Stounu osuđenom u februaru na 40 mjeseci zatvora u okviru istrage o ruskom miješanju za vrijeme američke predsjedničke kampanje 2016. godine, saopštila je noćas Bijela kuća.

"Danas je predsjednik Donald Tramp naložio izvršnu mjeru milosti da preinači nepravednu kaznu Rodžeru Stounu", saoštila je Bijela kuća, navodeći da je od sada dugogodišnji predsjednikov prijatelj "slobodan čovjek".

Bijela kuća je navela da je Stoun bio žrtva "prevare" o Rusiji.

Stoun (67) je trebalo da počne da služi kaznu u utorak, ali rekao je za AP da ga je Tramp sinoć pozvao da mu kaže da će mu preinačiti kaznu, prenosi Frans pres.

Stoun
Stounfoto: AP

Stoun je osuđen u februaru na 40 mjeseci zatvora zbog laganja Kongresu, uticaju na svjedoke i blokiranja istrage Predstavničkog doma američkog Kongresa o tome da li je Tramp bio u dosluhu sa Rusijom da osigura pobjedu na predsjedničkim izborima 2016.

Iako ovaj potez nije kompletno pomilovanje, svakako će uznemiriti kritičare koji već odavno skreću pažnju na predsjednikove intervencije u pravosudnom sistemu zemlje, prenosi Glas Amerike.

Bonus video: