Bijela kuća uklonila portrete Klintona i Buša s vidnog mjesta

Tradicija Bijele kuće je da se portretima poslednjih predsjednika daju najistaknutija mjesta na ulazu u sjedište američkog predsjednika gdje dočekuju zvanice, piše CNN

4945 pregleda 300 reakcija 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zvanični portreti dvojice bivših predsjednika Bila Klintona i Džordža W. Buša u prethodnih desetak dana uklonjeni su iz velikog predvorja Bijele kuće i zameijnjeni portretima dvojice republikanskih predsJednika koji su obavljali tu dužnost prije više od jednog vijeka.

Tradicija Bijele kuće je da se portretima poslednjih predsjednika daju najistaknutija mjesta na ulazu u sjedište američkog predsjednika gdje dočekuju zvanice, piše CNN.

Kada je Donald Tramp 8. jula dočekao meksičkog predsjednika Andresa Manuela Lopeza Obradora, portreti su još bili u predvorju. Međutim, poslije toga su prebačeni u rijetko korišćenu malu staru porodičnu trpezariju, piše N1.

Portreti su na ranijoj lokaciji bili vidljivi svakodnevno dok bi se Tramp spuštao stepeništem iz privatne rezidencije ili kad bi bio domaćin zvaničnih događanja u Bijeloj kući. Sad su u sobi koja služi kao ostava za neupotrijebljene stolnjake i namještaj, piše CNN.

Umjesto Buša sada je izložen portret 25. predsjednika Vilijama Mekkinlija ubijenog 1901, a Klintona je zamenio Teodor Ruzvelst, koji je naslijedio Mekinlija.

Bonus video: