Tramp otkazao republikansku konvenciju na Floridi

Predsjednik je na brifingu za novinare u Bijeloj kući rekao da sada nije vrijeme za "prepunu konvenciju"

3671 pregleda 0 komentar(a)
Tramp, Foto: AP
Tramp, Foto: AP

Predsjednik SAD Donald Tramp saopštio je da neće održati dio republikanske konvencije u Džeksonvilu na Floridi u avgustu, zbog velikog porasta broja slučajeva koronavirusa u toj državi, javio je Glas Amerike (VOA).

Tramp je ranije već pomjerio dio konvencije iz Sjeverne Karoline u Floridu, zbog restrikcija uvedenih zbog virusa, ali su neki republikanci u međuvremenu odlučili da, zbog velikog porasta broja slučajeva, ne prisustvuju konvenciji na Floridi.

Predsjednik je na brifingu za novinare u Bijeloj kući rekao da sada nije vrijeme za "prepunu konvenciju".

"Nije pravo vreme za taj događaj. Jednostavno nije pravi momenat imajući u vidu šta se nedavno dogodilo, veliki rast broja slučajeva na Floridi. Nije pravi trenutak za veliku konvenciju", rekao je.

Kako je naveo, svojim saradnicima je naredio da otkažu događaj "da bi zaštitio američke građane".

Republikanski delegati će se ipak okupiti u Šarlotu u Sjevernoj Karolini, što je bilo prvobitno mjesto državanja konvencije, počevši od 24. avgusta, rekao je Tramp.

Dodao je da će održati govor na konvenciji "ali u drugačijoj formi" i naveo da postoje planovi za "tele-mitinge" tokom nedjelje.

Tramp, koji će se na izborima 3. novembra najvjerovatnije takmičiti protiv Džoa Bajdena kao demokratskog kandidata, premjestio je konvenciju iz Šarlota u Džeksonvil na Floridi, nakon što je guverner Sjeverne Karoline odbio da garantuje predsjedniku održavanje masovnog skupa u toj državi.

Florida je sada među državama sa najvećim brojem slučajeva koronavirusa u SAD, gde je juče zabilježeno ukupno više od četiri miliona inficiranih.

Bonus video: