Pakistanac star 103 godine pobijedio koronavirus

"Svi smo bili zabrinuti osim njega, koji nam je govorio da je u životu imao mnogo težih trenutaka i da ga koronavirus ni najmanje ne plaši", rekao je njegov sin Sohal Amed

6539 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pakistanac Aziz Abdul Alim, star 103 godine, oporavio se od koronairusa i postao jedan od najstarijih ljudi na svijetu koji je uspeo da pobijedi smrtonosn virus, uprkos činjenici da u toj državi zdravstveni sistem spada među manje razvijene.

On je testiran pozitivno početkom jula i naredne tri sedmice je bio na bolničkom liječenju, a prije nekoliko dana je otpušten, prenieo je Rojters, piše N1.

"Svi smo bili zabrinuti osim njega, koji nam je govorio da je u životu imao mnogo težih trenutaka i da ga koronavirus ni najmanje ne plaši", rekao je njegov sin Sohal Amed.

Alim živi u selu u blizini tromeđe Pakistana, Kina i Avganistana i do prike tridesetak godina je radio kao drvosječa, a nadživio je tri supruge i devetoro sinova i kćerki.

Nedavno se razveo od četvrte supruge i zakazao je venčanje sa petom.

U Pakistanu je registrovano više od 270.000 slučajeva koronavirusa i preminule su 5.763 osobe, a problem je što broj testova iz dana u dan opada.

Bonus video: