Afrika premašila 800.000 slučajeva zaraze, polovina u samo jednoj zemlji

Afrika je bila zabrinjavajući slučaj i prije no što je prvi slučaj prijavljen na tom kontinentu 14. februara, pošto je u januaru Svjetska zdravstvena organizacija u deklaraciju o globalnom zdravstvenom vanrednom stanju, navela da je opasnost za Afriku to što je njen zdravstveni sistem nedovoljan

5060 pregleda 2 komentar(a)
Detalj ispred bolnice u Kejp Taunu (Južna Afrika), Foto: AP
Detalj ispred bolnice u Kejp Taunu (Južna Afrika), Foto: AP

Ukupan broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u Africi je premašio 800.000, objavio je Afrički centar za kontrolu i prevenciju bolesti.

Više od polovine ukupnog broja prijavljenih slučajeva na tom kontinentu s 54 zemlje je u samo jednoj od njih, Južnoj Africi.

Infekcije se sada brzo širi i u drugim zemljama, uključujući Keniju, ekonomsko središte Istočne Afrike, sa više od 16.000 slučajeva.

Afrika je bila zabrinjavajući slučaj i prije no što je prvi slučaj prijavljen na tom kontinentu 14. februara, pošto je u januaru Svjetska zdravstvena organizacija u deklaraciju o globalnom zdravstvenom vanrednom stanju, navela da je opasnost za Afriku to što je njen zdravstveni sistem nedovoljan.

Afrika je najmanje opremljena na svijetu, te zdravstveni stručnjaci upozoravaju da bi virus mogao da vrlo dugo ostane nesuzbijen u djelovima tog kontinenta.

Bonus video: