Najmanje tri osobe poginule u napadu na zatvor u Avganistanu

Oružana borba pobunjenika i avganistanskih bezbjednosnih snaga u Džalalabadu, glavnom gradu provincije Nangarar trajala je i tokom večeri i broj žrtava će vjerovatno rasti

3994 pregleda 1 komentar(a)
Jedan od povrijeđenih, Foto: AP
Jedan od povrijeđenih, Foto: AP

U napadu više naoružanih muškaraca na zatvor na istoku Avganistana, započetom posle eksplozije automobila bombe, najmanje tri osobe su danas poginule, a 24 su povrijeđene.

Oružana borba pobunjenika i avganistanskih bezbjednosnih snaga u Džalalabadu, glavnom gradu provincije Nangarar trajala je i tokom večeri i broj žrtava će vjerovatno rasti, navele su vlasti.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, a na istoku Avganistana aktivni su i pobunjenici talibani i lokalni ogranak ekstremističke Islamske države, čije je sjedište u Nangararu.

Napad je uslijedio dan pošto je avganistanska obavještajna služba saopštila da su specijalne snage ubile jednog od komandanata ogranka Islamske države blizu Džalalabada.

Portparol talibana Suhail Šahin rekao je za Asošiejted pres da je primirje između te organizacije i vlasti na snazi i da oni "nisu umiješani ni u jedan napad bilo gdje u zemlji".

Talibani su u petak proglasili trodnevnu obustavu vatre zbog velikog muslimanskog praznika Kurban-bajrama.