Kina optužuje SAD nakon Trampovog naređenja za prodaju TikToka: Sprovode čisto zastrašivanje

TikTok će biti zatvoren u SAD 15. septembra ako američki Majkrosoft ili neka druga firma ne uspiju da ga kupe ili nadju neki drugi dogovor, rekao je američki predsjednik povodom te aplikacije koja ima oko milijardu korisnika u svijetu, većinom adolescenata

4225 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kina je danas optužila Sjedinjene Američke Države (SAD) da sprovode "čisto zastrašivanje" poslije naređenja predsjednika SAD Donalda Trampa da popularna aplikacija za razmjenu videa TikTok, u vlasništvu Kineza BajtDensa mora da bude prodata do sredine septembra. Tramp je za vikend izjavio je da će u SAD zabraniti aplikaciju za razmjenu videa TikTok za koju Vašington sumnja da je koristi kineska obaveštajna služba.

TikTok negira da dijeli podatke sa kineskim vlastima. TikTok će biti zatvoren u SAD 15. septembra ako američki Majkrosoft ili neka druga firma ne uspiju da ga kupe ili nadju neki drugi dogovor, rekao je američki predsjednik povodom te aplikacije koja ima oko milijardu korisnika u svijetu, većinom adolescenata.

Kompanija Majkrosoft potvrdila je juče da su u toku pregovori o kupovini te aplikacije i da se nada da će pregovore zaključiti do polovine septembra.

Povezani članci

01. Avgust 2020.

Tramp najavio da će zabraniti TikTok

Bonus video: