ČETIRI DECENIJE ŽIVIO POD LAŽNIM IMENOM

U SAD uhapšen bjegunac poslije 46 godina sakrivanja

"To hapšenje treba da pošalje jak signal svim nasilnim kriminalncima: FBI će vas naći, bez obzira koliko će za to vremena biti potrebno i bez obzira gdje bježite, i odvešće vas pred lice pravde", rekao je predstavnik FBI-a u Denveru Majkl Šnajder (Michael Schneider)

11760 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Federalni istražni biro (FBI) će vas pronaći, bez obzira koliko vremena je za to potrebno i bez obzira gdje ćete pobjeći - poruka je u SAD pošto je jedan bjegunac uhvaćen poslije 46 godina sakrivanja.

Dok je Ričarda Niksona (Richard Nixon) tresla afera Votergejta, a Pol Njuman (Paul Newman) i Stiv Mekvin (Steve McQueen) snimili film "Pakleni toranj" 1974. godine, Luis Arkuleta (Archuleta) je pobjegao iz zatvora u državi Kolorado.

Bjegunca, koji sada ima 77 godina, u srijedu je uhapsila federalna policija (FBI) u državi Nju Meksiko, gdje živi 40 godina pod lažnim imenom, kao Ramon Montoja (Montoya).

"To hapšenje treba da pošalje jak signal svim nasilnim kriminalncima: FBI će vas naći, bez obzira koliko će za to vremena biti potrebno i bez obzira gdje bježite, i odvešće vas pred lice pravde", rekao je predstavnik FBI-a u Denveru Majkl Šnajder (Michael Schneider).

Arkuleta je prebačen 1973. godine u zatvor jer je pucao i ranio policajca u Denveru, glavnom gradu Kolorada. On je zatvoru čekao suđenje.

"Vrijeme koje prolazi ne opravdava niti briše zločine", saopštila je policija u Denveru koja nije navela detalje kako je FBI došao do Arkulete.

Preporučujemo za Vas