Pojas Gaze: Policija Hamasa spriječila žene da prisustvuju fudbalskoj utakmici

"Došle smo da ohrabrimo ekipu i mlade Nuseirata i gledamo utakmicu. Bile smo iznenađene prisustvom policije Hamasa koja nam nije dala da uđemo", rekla je Frans presu jedna od navijačica
1 komentar(a)
Žene, Palestina, Foto: Twitter
Žene, Palestina, Foto: Twitter
Ažurirano: 28.01.2018. 20:40h

Policija pokreta Hamas koji vlada u pojasu Gaze spriječila je nekoliko desetina žena da prisustvuju jednoj fudbalskoj utakmici iako su imale dozvolu za to.

Policija tog palestinskog islamističkog pokreta saopštila je da je grupu od oko 30 navijačica spriječila da uđu na stadion izbjegličkog kampa u Nuseiratu na jugu pojasa Gaze.

Neke od njih su zbog toga utakmicu gledale preko ograde stadiona.

"Došle smo da ohrabrimo ekipu i mlade Nuseirata i gledamo utakmicu. Bile smo iznenađene prisustvom policije Hamasa koja nam nije dala da uđemo", rekla je Frans presu jedna od navijačica.

Te žene su dobile dozvolu koju Hamas inače rijetko izdaje za prisustvovanje utakmicama u toj palestinskoj enklavi.

Ako su rođake igrača, žene mogu da prisustvuju utakmicama, ali je na današnjoj prvi put trebalo da budu i navijačice koje na tribini moraju biti razdvojene od muškaraca.

Vlasti Hamasa nisu navele razlog odbijanja da ih puste.

Predstavnici fudbalskog kluba su naveli da su željeli da naprave presedan, tako da pored majki, sestara i supruga igrača, budu prisutne i druge žene koje navijaju.

Bonus video: