Bajden izabrao Kamalu Haris za kandidatkinju za potpredsjednika SAD

Haris, 55-godišnja pravnica i senatorka iz Kalifornije, bila je među učesnicima unutarstranačke borbe za predsjedničkog kandidata Demokratske stranke

9277 pregleda 5 komentar(a)
Kamala Haris, Foto: Beta/AP
Kamala Haris, Foto: Beta/AP

Kandidat demokrata na predsjedničkim izborima u SAD, Džozef Bajden, imenovao je danas senatorku Kamalu Haris za kandidatkinju za mjesto potpredsjednika države.

Bajdenova odluka se karakteriše kao istorijska, pošto će Haris biti prva crna žena u istoriji SAD koja će biti kandidatkinja za predsjednika ili potpredsjednika države.

Bivši potpredsjednik SAD, u vrijeme administracije Baraka Obame, priznao je time da će crni birači imati važnu ulogu u njegovom nastojanju da na izborima 3. novembra porazi aktuelnog predsjednika SAD, Donalda Trampa.

"Imam veliku čast da objavim da sam za kandidatkinju za potpredsjedničko mjesto izabrao Kamalu Haris, neustrašivu borkinju za malog čovjeka i jednog od najboljih javnih službenika u zemlji. Zajedno ćemo pobijediti Trampa", naveo je Bajden na Tviteru.

Haris, 55-godišnja pravnica i senatorka iz Kalifornije, bila je među učesnicima unutarstranačke borbe za predsjedničkog kandidata Demokratske stranke.

Jedna je od najpoznatijih ličnosti te stranke i brzo je postala favorit za mjesto potpredsjedničkog kandidata kada je odustala od borbe za Bijelu kuću.

Prije ulaska u Senat, šest godina je bila ministarka pravde Kalifornije, a prije toga okružni pravobranilac u San Francisku.

Bonus video: