SUKOBI NA JUGU ZEMLJE

Čuvari Islamske revolucije: U Iranu zarobljeno 16 pripadnika Islamske države, više ubijeno

Čuvari revolucije saopštili su da su borci Islamske države ušli u Iran preko zapadne granice s Irakom
58 pregleda 0 komentar(a)
Čuvari Islamske revolucije, Foto: Shutterstock
Čuvari Islamske revolucije, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.01.2018. 21:11h

Tri iranska vojnika poginula su danas u sukobima s pripadnicima Islamske države na jugu Irana, a šesnaest osumnjičenih pripadnika te borbene ekstremističke vojske je zarobljeno i više ih je ubijeno, saopštila je danas iranska elitna vojska, Čuvari islamske revolucije.

"Šesnaest pripadnika terorističke grupe (Islamska država) je zarobljeno i više njih je ubijeno" danas tokom sukoba u oblasti Bamu u južnoj iranskoj provinciji Fars, rekao je general Mohamad Pakpur, načelnik Kopnene vojske Čuvara revolucije, i dodao da su trojica pripadnika Čuvara poginula.

On je rekao da su teroristi namjeravali da izvrše napade na pogranične i centralne gradove zemlje.

Čuvari revolucije saopštili su da su borci Islamske države ušli u Iran preko zapadne granice s Irakom.

U junu prošle godine izvršena su dva napada na Parlament Irana i Mauzolej imama Homeinija u Teheranu kada je ubijeno 17 ljudi, a desetine su ranjene. To su bili prvi napada u Iranu za koje je odgovornost preuzela Islamska država.

Teheran pruža vojnu pomoć sirijskim i iračkim vladama u borbi protiv Islamske države i u te dvije zemlje šalje vojne savjetnike i volontere.

Posljednjih mjeseci iranske vlasti objavile su hapšenja desetina osumnjičenih pripadnika Islamske države u raznim oblastima zemlje.