mlada aktivistkinja

Greta Tunberg u školi poslije godinu dana odsustva

Nije navela u kojoj ustanovi i u kom gradu nastavlja školovanje

5163 pregleda 2 komentar(a)
Tunberg, Foto: AP Photo
Tunberg, Foto: AP Photo

Mlada aktivistkinja Greta Tunberg objavila je danas da se vraća u školu poslije godinu dana odsustva tokom kojeg se posvetila pitanjima klime širom svijeta.

"Moja godina odsustva je završena, tako se dobro osjećam što sam ponovo u školi", napisala je 17-ogodišnjakinja u tviter poruci uz sliku na kojoj je nasmijana sa torbom na leđima i biciklom u rukama.

Nije navela u kojoj ustanovi i u kom gradu nastavlja školovanje.

Pohađala je školu do juna 2019. i devetog razreda, jednakog prvom gimnazije, a često je pratila nastavu na daljinu te godine zbog brojnih putovanja.

Kada je trebalo da se vrati u školu na jesen 2019. objavila je da uzima godinu odsustva zbog ozbiljnih socijalnih problema i tokom te godine je dosta putovala.

Odbijajući da leti avionom da bi ograničila svoj ugljenični otisak, našla je mjesto na katamaranu mladog australijskog para da se vrati u Evropu poslije 11 nedjelja provedenih na američkom kontinentu.

Tamo se susrela sa svjetskim vođama u UN, sastala se sa Barakom Obamom, primila ključeve Montreala i prošla SAD i Kanadu na vozilu na struju Tesla koje joj je pozajmio Arnold Švarceneger.

Preporučujemo za Vas