Pompeo: Jugoslavija nas je naučila da se pazimo nacionalističkih država

Kao glavne prijetnje bezbjednosti građana SAD-a, Pompeo navodi nukleari program Sjeverne Koreje i "sovjetski san" Vladimira Putina
70 pregleda 0 komentar(a)
Majk Pompeo, Foto: Twitter
Majk Pompeo, Foto: Twitter
Ažurirano: 24.01.2018. 08:10h

"Istorija nas uči da moramo da se pazimo nacionalističkih država, koje predstavljalju opasnost po bezbjednost SAD, kao što je npr. Jugoslavija", rekao je šef CIA Majk Pompeo gostujući na Američkom poduzetničkom institutu (AEI).

Pričajući o drugom talasu prijetnji po sigurnost građana SAD, Pompeo je naveo Vikiliks, Južnu Ameriku i Al Kaidu.

"Predano radimo na rješavanju problema u Venecueli", kazao je Pompeo ne navodeći detalje.

Kao glavne prijetnje bezbjednosti građana SAD-a, Pompeo navodi nukleari program Sjeverne Koreje i "sovjetski san" Vladimira Putina.

"Nama je cilj da ukrademo tajne od drugih, i to ćemo da uradimo bez kompromisa, ali i da građani SAD vrate povjerenje u CIA kao instituciju", rekao je Pompeo.

Majk Pompeo je postavljen na čelo američke obavještanje organizacije po direktivi Donalda Trampa. Smatra se za ultimativnog čovjeka od povjerenja američkog predsjednika.

Prije nego što je postao prvi čovjek CIA poznat je bio kao protivnik nuklearnog dogovora sa Iranom koji je potpisala administracija Baraka Obame, kontraverznim izjavama protiv američkih muslimana, kao i želji da SAD dobiju Edvarada Snoudena i da ga strijeljaju zbog izdaje.

Bonus video: