TEŽAK 108 KG

Tramp: Ne treba mi teretana, vježbam više nego što mislite

Tramp ističe da je fizički snažan, a kao primjer navodi da „kad šutne loptu, ona daleko ode“
55 pregleda 4 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.05.2019. 13:04h

Američki predsjednik Donald Tramp kaže da mu teretana nije potrebna, uprkos savjetima ljekara, jer vježba „više nego što ljudi misle“ dok igra golf i trčkara po kompleksu Bijele kuće.

„Radim vježbe. Mislim – hodam, trčim od zgrade do zgrade…“, rekao je Tramp Rojtersu, dan nakon što je ljekar Bijele kuće Roni Džekson izjavio da je predsjednik odličnog zdravstvenog stanja generalno, ali da mora da smrša, bolje se hrani i češće radi fizičke vježbe.

Tramp, inače ljubitelj brze hrane, pohvalio je Džeksona – koji je bio ljekar i njegovih prethodnika – ali izgleda da oklijeva kad je riječ o predloženom korišćenju teretane Bijele kuće, primjećuje britanska agencija, kojoj je predsjednik dao intervju u svom Ovalnom kabinetu.

„Mnogi idu u teretanu, vježbaju po dva sata… Viđao sam ja takve ljude… a onda im, kad napune 55 godina, zatrebaju nova kolena, novi kukovi, pa se poslije time bave. Ja tih problema nemam“, rekao je Tramp.

Ipak, kaže da je spreman da promijeni svoj režim ishrane, možda uvođenjem količinski manjih porcija i manje masnih obroka u Bijeloj kući.

Trampovi prethodnici, Barak Obama i Džordž V. Buš, svakodnevno su rado upražnjavali fitnes, ali Tramp nema takvu naviku, već, kako kaže, vježba igrajući golf, mada se obično vozi po terenu u golf vozilu.

Hodanje bi ga, objašnjava, na terenu zadržalo više nego što bi volio, a „vrijeme ne želi da traći“.

Težak 108 kilograma i visok 1,90 metara, Tramp važi za osobu s prekomjernom težinom, na granici gojaznosti, navodi britanska agencija.

„Većina nas bi mogla da izgubi po koji kilogram“, priznao je Tramp, prije nego što je odmjerio Rojtersove reportere u Ovalnoj sobi, procijenivši da „prilično dobro izgledaju“.

Što se tiče mentalnih sposobnosti, podsjetio je na svoje izvanredne rezultate testa, a u tom kontekstu je ocijenio da njegovi prethodnici Obama, Buš i Bil Klinton nisu više učinili kako bi umanjili prijetnje Sjeverne Koreje „jer su svi oni shvatili da će morati to da prepuste predsjedniku koji je najbolje uradio testove“.

Kad je riječ o fizičkom zdravlju, Tramp kaže da je ranije uspješno držao dijetu, ali ističe da je fizički snažan, a kao primjer navodi da „kad šutne loptu, ona daleko ode“.

Preporučujemo za Vas