Tramp prebačen u vojnu bolnicu

"Kao krajnji oprez, a na preporuku svog ljekara i medicinskih stručnjaka, predsjednik će narednih dana raditi iz predsjedničkih kancelarija u bolnici Volter Rid", izjavila je portparolka Bijele kuće Kejli Mekenani

31049 pregleda 195 reakcija 12 komentar(a)
Tramp izlazi iz helikoptera, Foto: Reuters
Tramp izlazi iz helikoptera, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.10.2020. 01:01h

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp, koji je pozitivan na koronavirus, prebačen je u vojnu bolnicu.

Rojters je ranije javio da je helikopter koji je prevozio Trampa sletio ispred Nacionalnog vojno medicinskiog centra Volter Rid u Betesdi, u američkoj državi Merilend, gdje će Tramp biti podvrgnut tretmanu.

Tramp je ranije, 17 časova nakon što je testiran pozitivno na koronavirus, polako došetao od Bijele kuće do helikoptera koji ga je čekao ispred.

Tramp ulazi u helikopter
Tramp ulazi u helikopterfoto: Reuters

Nosio je masku i nije razgovarao sa novinarima.

Tramp ide ka helikopteru
Tramp ide ka helikopterufoto: Reuters

Kako je večeras 20 minuta nakon ponoći po srednjeevropskom vremenu javio reporter Al Džazire Balkans, helikopter u kome se nalazio Tramp je poletio sa južnog travnjaka Bijele kuće.

Bijela kuća je ranije saopštila da će Tramp (74) biti prebačen u Nacionalni vojno medicinski centar Volter Rid u Betesdi u američkoj državi Merilend, na nekoliko dana iz predostrožnosti, prenio je Rojters.

"Kao krajnji oprez, a na preporuku svog ljekara i medicinskih stručnjaka, predsjednik će narednih dana raditi iz predsjedničkih kancelarija u bolnici Volter Rid", izjavila je portparolka Bijele kuće Kejli Mekenani.

Tramp je u petak ujutro objavio da su on i prva dama Melanija Tramp pozitivni na koronavirus.

Povezani članci

02. Oktobar 2020.

Tramp pozitivan na koronavirus

Bonus video: