Kamala Haris prekida predizborna putovanja zbog dvoje zaraženih u njenom okruženju

Iz izbornog štaba demokrata naveli su da Bajden nije bio izložen iako su on i Haris proveli nekoliko sati u kampanji zajedno u Arizoni 8. oktobra

3749 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AP Photo
Foto: AP Photo

Demokratska kandidatkinja za potpresjednicu SAD Kamala Haris odustala je od predizbornih putovanja do nedjelje zbog dva slučaja zaraženih koronavirusom u njenom okruženju, saopštio je danas izborni štab demokratskog predsjedničkog kandidata Džoa Bajdena.

"Iz pretjerane predostrožnosti i u skladu sa obavezama koje je naš izborni štab preuzeo za najveći nivo opreza, otkazujemo putovanja senatorke Haris do nedjelje, 18. oktobra", rekla je u saopštenju Džen O'Mali Dilon, zvaničnica u demokratskoj kampanji za Bijelu kuću.

Dvije osobe povezane sa kampanjom testirane su pozitivno na koronavirus - direktor za komunikacije senatorke Haris i član posade na nedavnom letu.

Iz izbornog štaba demokrata naveli su da Bajden nije bio izložen iako su on i Haris proveli nekoliko sati u kampanji zajedno u Arizoni 8. oktobra.

Direktorka kampanje Džen O'Mali Dilon rekla je da ni jedna od tih osoba nije imala bilo kakav kontakt sa Bajdenom, Haris ili bilo kojim drugim članom izbornog štaba od kada su testirani pozitivno i 48 sati prije nego što su stigli pozitivni rezultati testova.

Haris je trebalo danas da putuje u Sjevernu Karolinu za skupove na kojima je planirano da podstiče glasače da izađu na rano glasanje.

Haris je imala dva negativna testa od 8. oktobra, posljednji je bio u srijedu, a Bajdenov posljednji negativan test bio je u utorak.

Bajden bi trebalo da učestvuje večeras u emisiji uživo na Ej-Bi-Siju (ABC).

Bonus video: