Afričke zemlje u UN: Osuđujemo skandalozne, rasističke i izraze ksenofobije Donalda Trampa

Afrički ambasadori su izrazili solidarnost prema narodu Haitija koje je kritikovao Tramp i zahvalili "svim Amerikancima, bez obzira na njihovo porijeklo, što su osudili te komentare"
2 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.01.2018. 08:55h

Ambasadori afričke grupe pri UN zatražali su izvinjenje od američkog predsjednika Donalda Trampa, osuđujući njegove "rasističke" komentare o migrantima iz afričkih zemalja za koje je koristio uvredljiv izraz.

Poslije hitnog sastanka koji je trajao četiri sata, grupa od 54 ambasadora je navela da je "izuzetno šokirana" i da osuđuje "skandalozne, rasističke i izraze ksenofobije" Donalda Trampa kako su to prenijeli mediji.

Grupa je zatražila "povlačenje tih riječi i izvinjenje" navodeći da je zabrinuta zbog takve tendencije u američkoj administraciji prema Africi i osobama afričkog porijekla koje dolaze u Ameriku.

Afrički ambasadori su izrazili solidarnost prema narodu Haitija koje je kritikovao Tramp i zahvalili "svim Amerikancima, bez obzira na njihovo porijeklo, što su osudili te komentare".

Prema navodima medija, Tramp je u četvrtak na sastanku u Bijeloj kući koristio uvredljiv izraz za afričke zemlje i Haiti odakle dolaze migranti.

Bijela kuća je potom demantovala medijske navode, dok su mnogi prisutni na sastanku potvrdili da su čuli te riječi.

Bonus video: