Sjeverna Koreja: Popularnost knjige "Vatra i bijes" predviđa Trampov kraj, masovno je ponižen

75 pregleda 1 komentar(a)
Vatra i bijes, Foto: Reuters
Vatra i bijes, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.01.2018. 09:30h

Popularnost knjige "Vatra i bijes: Unutar Trampove Bijele kuće" (Fire and Fury: Inside the Trump White House) predviđa politički kraj američkog predsjednika Donalda Trampa, ocjenjuje sjevernokorejski partijski list Rodong Sinmun.

U članku sjevernokorejskog dnevnika navedeno je da prodaja te knjige odslikava "sve jača anti-Trampovska osjećanja u međunarodnoj zajednici".

"Anti-Trampovska knjiga širi se svijetom i Tramp je masovno ponižen širom svijeta", piše Rodong Sinmun, prenijela je agencija AP.

Sjeverna Koreja je u 2017. zaprijetila da bi mogla da ispali rakete u smjeru američkog ostrva Guam u Pacifiku, dok je Donald Tramp obećao Pjongjangu da će se suočiti s "vatrom i bijesom".

Buksken (BookScan) saopštio je juče da je više od 29.000 primjeraka knjige novinara Majkla Volfa "Vatra i bijes: Unutar Trampove Bijele kuće" prodato za samo nedjelju dana, a agencija AP ocjenjuje da će broj prodatih primjeraka najvjerovatnije rasti u budućim izvještajima o prodaji.

Kontroverzna knjiga o administraciji američkog predsjednika Donalda Trampa našla se u knjižarama prošlog petka. Knjiga "Vatra i bijes" je navodno toliko tražena da se prodavci bore da je zadrže u knjižarama.

Knjiga "Vatra i bijes: Unutar Trampove Bijele kuće" opisuje predsjednika SAD kao previše zaokupljenog drugim pitanjima da bi razmišljao o Evropi.

"Vatra i bijes" otvoreno govori o haotičnom, nesrećnom unutrašnjem svijetu Bijele kuće pod Trampovom vlašću, uz mnogo sočnih priča: izdaja, optužbe za izdaju, sukobi, vrijeđanje.

Svjedočenja koja je Volf prikupio, oslikavaju predsjednika Donalda Trampa kao usamljenu figuru, kao nekoga s malo pristalica i s još manje prijatelja, uključujući i njegovu porodicu.

Osoblje, uključujući bivšeg savjetnika Stivena Benona, opisalo je da niko - čak ni sam Tramp - nije vjerovao da će pobijediti na predsjedničkim izborima i kako su se čak i poslije te pobjede svi oko Trampa ponašali prema njemu kao da je nesposobno dijete.

Bonus video: