Savjetnik: Bijela kuća se priprema za drugi Trampov mandat

"U Bijeloj kući mi nastavljamo da radimo smatrajući da će Tramp imati drugi mandat", rekao je Piter Navaro, jedan od Trampovih ekonomskih savjetnika za Foks Biznis

9391 pregleda 4 komentar(a)
Bijela kuća, Foto: Shutterstock
Bijela kuća, Foto: Shutterstock

Bijela kuća se priprema za drugi mandat Donalda Trampa, rekao je danas ekonomski savjetnik aktuelnog predsjesednika SAD koji odbija da prizna poraz na predsjedničlkim izborima od 3. novembra.

"U Bijeloj kući mi nastavljamo da radimo smatrajući da će Tramp imati drugi mandat", rekao je Piter Navaro, jedan od Trampovih ekonomskih savjetnika za Foks Biznis.

"Mislim da je stvarno važno .. razumjeti da želimo provjerljive glasačke listiće, izbore koji mogu da budu potvrđeni i istragu o rastućem broju navoda o pronevjerama koje su dali svjedoci koji su potpisali pismene izjave pod zakletvom", dodao je on.

Donald Tramp još nije priznao poraz nedjelju dana od kada su američki mediji na osnovu projekcija napravljenih prema prebrojanim listićima u većini saveznih država proglasili pobjedu demokrate Džoa Bajdena.

Tramp, koji se vrlo malo pojavljivao u javnosti od izbora, pokrenuo je pravu pravnu gerilu da ospori rezultate u više američkih država. On i oni koji ga podržavaju ponavljaju da je bilo pronevjera bez pružanja dokaza.

Američke agencije zadužene za bezbjednost izbora juče su potvrdile da nema "nikakvih dokaza" da je bilo prevare na izborima na kojima je pobijedio Džo Bajden.

Bonus video: