pozvali međunarodnu zajednicu da prestane sa "sramnim dvostrukim standarima"

Iran: Ozbiljne naznake o ulozi Izraela u ubistvu nuklearnog naučnika

Iranski ministar odbrane Amir Hatami smatra da je ubistvo pokazalo "dubinu mržnje neprijatelja" prema Iranu

6574 pregleda 22 reakcija 1 komentar(a)
Sa mjesta napada, Foto: Reuters
Sa mjesta napada, Foto: Reuters

Iranski ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif tvrdi da postoje naznake da je Izrael vjerovatno umiješan u ubistvo iranskog nuklearnog naučnika Mohsena Fahrizada, dok iranski ministar odbrane Amir Hatami smatra da je ubistvo pokazalo "dubinu mržnje neprijatelja" prema Iranu.

"Teroristi su danas ubili istaknutog iranskog naučnika. Ovakav kukavičluk, uz ozbiljne naznake izraelske uloge, pokazuje očajničko huškanje na rat počinilaca", naveo je Zarif na Tviteru, ali nije pružio dokaze za svoje tvrdnje.

On je dodao da Iran poziva međunarodnu zajednicu, posebno EU, da prekinu s njihovim "sramnim dvostrukim standarima" i osude ovaj "akt državnog terorizma", prenosi Rojters.

Ubijeni naučnik Mohsed Fahrizad
Ubijeni naučnik Mohsed Fahrizadfoto: Reuters

Iranski ministar odbrane, brigadni general Amir Hatami naveo je na Tviteru da ubistvo istaknutog iranskog nuklearnog zvaničnika pokazuje "dubinu mržnje neprijatelja" ka Islamskoj Republici.

Kancelarija izraelskog premijera Benjamina Netanjahua nije komentarisao navode o napadu, rekao je jedan zvaničnik iz Netanijahuove kancelarije.

Pentagon je, takođe, odbio da komentariše, prenosi Tanjug.

Iranski nuklearni naučnik, koga je Zapad označio za glavnog tvorca tajnog nuklearnog programa za naoružanje, ubijen je danas u blizini Teherana, preneo je Rojters pozivajući se na iransku državnu televiziju.

Mohsen Fahrizad je preminuo u bolnici usljed povreda koje su mu nanijeli atentatori kada su otvorili vatru na njegov automobil, navode iranski mediji.

Povezani članci

27. Novembar 2020.

Ubijen naučnik povezan sa iranskim nuklearnim programom

Preporučujemo za Vas