Iranski general: Strašna osveta čeka odgovorne za ubistvo naučnika

"Odgovorne terorističke grupe i počinioci tog kukavičkog djela treba da znaju da ih čeka strašna osveta", napisao je Bageri

5186 pregleda 0 komentar(a)
Sa mjesta napada, Foto: Reuters
Sa mjesta napada, Foto: Reuters

Načelnik generalštaba iranske vojske general Mohamad Bageri upozorio je danas da "strašna osveta" čeka osobe koje su odgovorne za ubistvo visokog iranskog naučnika specijalizovanog za nuklearni sektor.

"Odgovorne terorističke grupe i počinioci tog kukavičkog djela treba da znaju da ih čeka strašna osveta", napisao je u Tviter poruci Bageri, javila je državna iranska novinska agencija Irna.

On je nazvao smrt naučnika Mohsena Fahrizadeha "gorkim i teškim udarcem" i rekao da se Iranci neće odmoriti dok ne nađu i kazne ljude umiješane u njegovo ubistvo.

Zvanično je saopšteno danas da je ubijen šef odjeljenja za istraživanje i inovacije Ministarstva odbrane Mohsen Fahrizadeh.

On je bio "teško ranjen" kada je više napadača pucalo u njegovo vozilo, a njima je uzvratio bezbjednosni tim koji je štitio naučnika, saopštilo je ranije Ministarstvo odbrane navodeći da ljekari nisu uspjeli da ga reanimiraju.

Bonus video: