SAD pristale da odlože vojne vježbe, Sjeverna Koreja prihvatila da razgovara s Južnom

Uprkos tenzijama zbog nuklearnog i balističkog programa Pjongjanga i upozorenjima Kim Džong-una da bi "zategnuta situacija" mogla da utiče na Zimske olimpijske igre, sjevernokorejski lider je u novogodišnjoj poruci je rekao da bi uskoro moglo da dođe do sastanka delegacija dvije zemlje
3 komentar(a)
Južna Koreja, Sjeverna Koreja, Foto: Shutterstock
Južna Koreja, Sjeverna Koreja, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.01.2018. 07:23h

Sjeverna Koreja je danas danas prihvatila dijalog sa Južnom Korejom o predstojećim Zimskim olimpijskim igrama (ZOI), saopštili su južnokorejski zvaničnici.

Odluka Pjongjanga saopštena je nekoliko sati pošto su Sjedinjene Američke Države pristale da odlože zajedničke vojne vježbe sa Južnom Korejom.

"Sjeverna Koreja je danas poslala dopis u kojem se navodi da prihvata predlog Seula da se razgovori održe 9. januara", rečeno je južnokorejskom ministarstvu za ujedinjenje.

Sastanak bi trebalo da se održi u pograničnom gradu Panmundžomu.

Uprkos tenzijama zbog nuklearnog i balističkog programa Pjongjanga i upozorenjima Kim Džong-una da bi "zategnuta situacija" mogla da utiče na Zimske olimpijske igre, sjevernokorejski lider je u novogodišnjoj poruci je rekao da bi uskoro moglo da dođe do sastanka delegacija dvije zemlje.

Južna Koreja je domaćin ZOI od 9. do 15. februara, dok Paraolimpijske igre počinju 9. marta.

Bonus video: