Vakcina će se distribuirati nakon što bude odobrena

Prve doze "Fajzerove" vakcine dopremljene iz Belgije u SAD

Savezna uprava za vazduhoplovstvo je potvrdila da "podržava prvu masovnu vazdušnu pošiljku vakcine"

6202 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Prve doze vakcine protiv koronavirusa kompanije “Fajzer“ prebačene su iz Belgije u SAD, rekao je u subotu za NBC izvor upoznat sa jedinicom za planiranje kompanije “Junajted erlajns“. Vakcina će se distribuirati nakon što bude odobrena, prenosi "Hil".

U petak je Vol Strit Džornal objavio da je "Junajted" poslao čarter letove za dopremanje doza vakcine u Sjedinjene Države. U izjavi za Hil u petak, Savezna uprava za vazduhoplovstvo (FAA) takođe je potvrdila da "podržava prvu masovnu vazdušnu pošiljku vakcine".

Izvor je naveo da FAA dozvoljava "Junajtedu" da nosi 15.000 kilograma suvog leda po letu, što je pet puta više od dozvoljene granice, prenosi RTS.

"Fajzerova" vakcina se mora čuvati na temperaturama ispod nule kako bi se održala njena efikasnost.

"Junajted" nije želio da potvrdi detalje leta, ali je iz kompanije saopšteno da će "podržati napore za distribuciju vakcine na globalnom nivou", napominjući da se isporuka odvija preko divizije "Junajted kargo".

Kandidat za vakcinu kompanije "Fajzer" razvijen je u partnerstvu sa njemačkom biotehnološkom kompanijom "Bajontek", a prošle nedjelje je "Fajzer" podnio zahtjev za odobrenje za hitnu upotrebu (EUA) kod Uprave za hranu i ljekove (FDA). Vakcina će se distribuirati nakon što bude odobrena.

Prema izvještaju Fajnenšel tajmsa od subote, Ujedinjeno Kraljevstvo bi trebalo da odobri "Fajzerovu" vakcinu već sljedeće nedjelje.

Preporučujemo za Vas