Iran: Američka administracija i Tramp prešli sve granice

Iranski predstavnik u UN Golamali Košru je u pismu objavljenom juče rekao da je sadašnja američka administracija prešla sve granice i prekršila pravila i principe međunarodnog prava koji rukovode civilizovano ophođenje u međunarodnim odnosima
0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.01.2018. 11:09h

Iran je optužio američkog predsjednika Donalda Trampa i druge svjetske zvaničnike da su prešli sve granice u međunarodnim odnosima izražavajući podršku antivladinim protestima u toj zemlji.

Istovremeno se Iran žalio Savjetu bezbjednosti i generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu zbog miješanja SAD u njegove unutrašnje poslove.

Iranski predstavnik u UN Golamali Košru je u pismu objavljenom juče rekao da je sadašnja američka administracija prešla sve granice i prekršila pravila i principe međunarodnog prava koji rukovode civilizovano ophođenje u međunarodnim odnosima.

"Posljednjih dana američka administracija predvođena američkim predsjednikom povećala je svoje intervencije u unutrašnje poslove Irana na groteskan način uz pretekst da pruža podršku sporadičnim demonstracijama", rekao je Košru.

On je ocijenio da su američki predsjednik Donald Tramp i potpredsjednik Majk Pens lično uzburkali probleme.

"Predsjednik i potpredsjednik SAD su svojim brojnim tvitovima podstakli Irance da se uključe u pogrešna djela", navodi se u pismu iranskog ambasadora.

SAD nisu odmah odgovorile na pismo, navodi agencija AP.

Elitna Republikanska garda Irana proglasila je kraj antivladinih protesta u zemlji tokom kojih je 21 osoba izgubila život a stotine su uhapšene, dok su u zemlji održane masovne demonstracije u podršku vlasti.

Tramp je u proteklih nekoliko dana objavio seriju tvitova u kojima je podržao antivladine proteste i naveo da je vrijeme za promene u Iranu.

Bonus video: