SAD: Preko tri hiljade preminulih, najviše od početka epidemije

Kako prenosi Glas Amerike, najnoviji podaci pokazuju da se produbljuje kriza u zemlji, a najgore možda predstoji, moguće i zbog odloženih posljedica praznika Dana zahvalnosti kada su milioni Amerikanaca ignorisali upozorenja da ne izlaze iz kuće i da praznik slave samo sa svojim ukućanima

2696 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com

U SAD je za jedan dan od kovida-19 preminulo više od 3.100 ljudi, što je najviše od izbijanja pandemije, dok je broj hospitalizacija prvi put veći od 100.000, a broj novih slučajeva premašuje 200.000 dnevno, pokazuju podaci objavljeni u četvrtak.

Prema podacima Univerziteta "Džons Hopkins", u srijedu je registrovano 3.157 žrtava kovida, što je više od broja poginulih u terorističkim napadima 11. septembra, podsjeća AP.

Kako prenosi Glas Amerike, najnoviji podaci pokazuju da se produbljuje kriza u zemlji, a najgore možda predstoji, moguće i zbog odloženih posljedica praznika Dana zahvalnosti kada su milioni Amerikanaca ignorisali upozorenja da ne izlaze iz kuće i da praznik slave samo sa svojim ukućanima.

Američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) upozorili su u srijedu na sumornu zimu koja predstoji, jer i dalje se bilježi porast slučajeva kovida-19 širom zemlje.

Bonus video: