Tramp: Čovjek raketa sada prvi put želi da razgovara s Južnom Korejom

Seul je predložio da 9. januara budu održani razgovori na visokom nivou sa Pjongjangom, dan pošto je sjevernokorejski lider Kim Džong-un najavio mogućnost učešća svoje zemlje na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI)
1 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.01.2018. 15:58h

Američki predsjednik Donald Tramp ocijenio je danas da sankcije uvedene Sjevernoj Koreji počinju da djeluju, navodeći kao primjer otvaranje sjevernokorejskog vođe Kim Džong Una prema Seulu.

"Sankcije i drugi pritisci počinju da imaju veliki uticaj na Sjevernu Koreju", napisao je Tramp preko Tvitera.

"Čovjek raketa sada prvi put želi da razgovara s Južnom Korejom. Možda je to dobra vijest, možda nije, vidjećemo", napisao je Tramp, nazivajući sjevernokorejskog vođu Kim Džong-una riječima koje često koristi za njega.

Seul je danas predložio da 9. januara budu održani razgovori na visokom nivou sa Pjongjangom, dan pošto je sjevernokorejski lider Kim Džong-un najavio mogućnost učešća svoje zemlje na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI).

Uprkos tenzijama zbog nuklearnog i balističkog programa Pjongjanga i upozorenjima Kim Džong-una da bi "zategnuta situacija" mogla da utiče na sportski događaj, sjevernokorejski lider je izrazio spremnost da preduzme neophodne mjere i u novogodišnjoj poruci rekao da bi uskoro moglo da dođe do sastanka delegacija dvije zemlje.

Južna Koreja je domaćin ZOI od 9. do 15. februara, dok Paraolimpijske igre počinju 9. marta.

Bonus video: