Kineska vakcina iz Sinofarma efikasna 86 odsto

Kineska medijska grupa prethodno je prenijela da je Sinofarmova vakcina već zvanično registrovana, kao i da se u toj zemlji sprovode testiranja u okviru treće faze još od jula ove godine

2650 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Rezultati testiranja kineske vakcine u trećoj fazi pokazali su efikasnost od 86 odsto, prenio je "Volstrit džurnal".

Kako je objavila Kineska medijska grupa (CMG), državna novinska agencija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata prethodno je prenijela da je Sinofarmova vakcina već zvanično registrovana, kao i da se u toj zemlji sprovode testiranja u okviru treće faze još od jula ove godine.

Efikasnost te kineske vakcine od 86 odsto je već premašila minimalnih 50 odsto, što je standard u svjetskoj naučnoj zajednici.

To znači da je kineska vakcina iz Sinofarma takođe postala potencijalni kandidat za nabavke mnogih zemalja, posebno onih u razvoju koje ne mogu da dođu do vakcina iz zapadnih zemalja.

U poređenju sa Fajzerovom vakcinom koja se čuva na izuzetno niskim temperaturama, ova vakcina može da se čuva na standardnoj temperaturi frižidera, što je posebno važno za zemlje koje ne mogu da obezbijede ekstremno niske temperature prilikom transporta, navela je CMG.

Bonus video: