Kamala Haris će se vakcinisati u javnosti

Ova posvećenost javnom vakcinisanju dolazi u trenutku kada je dolazeća Bajdenova administracija usredsređena na izgradnju povjerenja javnosti oko vakcine protiv koronavirusa kako distribucija kreće, navodi CNN

3074 pregleda 0 komentar(a)
Javno će se vakcinisati: Haris i Bajden, Foto: Reuters
Javno će se vakcinisati: Haris i Bajden, Foto: Reuters

Novoizabrana potpredsjednica SAD Kamala Haris primiće vakcinu protiv kovid-19 u javnom okruženju, rečeno je za CNN iz njenog štaba, prenosi Tanjug.

Tačan datum i drugi detalji još nisu saopšteni.

Novoizabrani predsjednik Džo Bajden će vjerovatno primiti vakcinu početkom sljedeće nedjelje, a i on će to učiniti javno, saopšteno je ranije.

Ova posvećenost javnom vakcinisanju dolazi u trenutku kada je dolazeća Bajdenova administracija usredsređena na izgradnju povjerenja javnosti oko vakcine protiv koronavirusa kako distribucija kreće, navodi CNN.

Kamala Haris je posebno naglasila važnost da se to učini u, kako je navela, "obojenim" zajednicama, gde vlada jače nepovjerenje u vakcine.

"Iskreno, radi se o slušanju ljudi. Mislim, radi se o pamćenju istorije i zašto se ljudi osećaju onako kako se osećaju. A zatim i podsećanju da je ova vakcina jedna jedina stvar: spasavanje života", rekla je Harisova u intervjuu za ABC Njuz ove nedelje.

Bonus video: