Spašen u posljednjem trenutku: 10 sati je bio zarobljen u autu ispod metar i po snijega

Policijac Džejson Kouli je rekao da je Kevin Krezen bio toliko loše, da ne bi preživio da je ostao u kolima još jedan sat

29811 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Beta/AP
Ilustracija, Foto: Beta/AP

Američka policija je spasila vozača koji je 10 sati proveo bez grijanja zarobljen u automobilu ispod metar ipo snijega, saopštile su vlasti.

Automobil Kevina Krezena (58) je u srijedu pred ponoć skrenuo s puta i zaglavio u snijegu u mjestu Ovego u saveznoj državi Njujork, potom ga je snijegom zatrpao kamion s plugom za čišćenje snijega s puta, a zatim je mećava dodala svoje.

Policija ga je našla u posljednjem trenutku pošto je duže od 10 sati bio u vozilu pod snijegom, u stanju hipotermije, s promrzlinama i više nije osjećao hladnoću.

Policijac Džejson Kouli koji ga je spasio rekao je da je Krezen bio toliko loše, da ne bi preživio da je ostao u kolima još jedan sat.

Vozač je nekoliko puta mobilnim telefonom zvao pomoć, ali je signal njegovog telefona iz automobila pod brdom snijega bio toliko slab, da policija nije mogla da ga nađe.

Spasioci su potragu suzili na oblast dužine 4,8 kilometara uz rijeku Suskehana na koju je tokom mećave palo više od metar snijega.

Policajac - spasilac kaže da se redom peo na sniježne smetove i naišao na jedan koji je izgledao drugačije, ali da je tek kada se sagnuo i udario u bočni prozor, shvatio da je ispod automobil.

"Bio sam pomalo šokiran jer sam zapravo stojao gotovo na krovu automobila", kazao je Kouli.

Kada je ostrugao snijeg s prozora i pitao ima li nekoga, zatrpani Krezen mu je odgovorio da je unutra i da više ne osjeća stopala.

Kouli ga je izvukao iz kola uz pomoć prolaznika.

Bonus video: