Tramp: Lažu mediji, imam isti rejting kao Obama

"Dok Lažne vijesti vole da pričaju u mom takozvanom niskom rejtingu, Foks and frends je upravo pokazao da je moj rejting 28. decembra 2017. bio otprilike kao predsjednika Obame 28. decembra 2009. koji je bio 47 odsto... i to uprkos negativnom izvještavaju o Trampu i ruskoj podvali", naveo je Tramp
71 pregleda 8 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.12.2017. 15:47h

Predsjednik SAD Donald Tramp danas je ponovo optužio medije u SAD da lažu da ima najgori rejting od svih američkih predsjednika.

Tramp se na Tviteru pozvao na emisiju s televizije FoxNews koja je objavila rezultate Rasmusenove ankete prema kojoj 46 odsto ispitanika odobrava njegov rad, dok 53 odsto ne odobrava.

Rejting prethodnog predsjednika Baraka Obame na kraju prve godine u kojoj je došao u Bijelu kuću je bio sličan u ispitivanju Rasumsena - 47 ga je odobravalo, dok je 52 bilo protiv njega.

"Dok Lažne vijesti vole da pričaju u mom takozvanom niskom rejtingu, Foks and frends je upravo pokazao da je moj rejting 28. decembra 2017. bio otprilike kao predsjednika Obame 28. decembra 2009. koji je bio 47 odsto... i to uprkos negativnom izvještavaju o Trampu i ruskoj podvali", naveo je Tramp.

Rasmusenovi rezultati su izuzetak u odnosu na ostala istražvianja. Prema sajtu Rilklirpolitiks (RealClearPolitics) koji prati ankete, u prosjeku više od 10 ostraživanja, Trampov rad ne podržava 56,3 odsto, dok ga podržava 39,4 odsto ispitanika.

Prema više anketa, Tramp na kraju godine u kojoj je položio zakletvu ima najgori rejting od kada se sprovode istraživanja.

Bonus video: