Gebrejesus: Biće zastoja i novih izazova u narednoj godini

On je istakao važnost povećanja kapaciteta genomskog sekvenciranja u cijelom svijetu, kao i podjele informacija sa zdravstvenom agencijom Ujedinjenih nacija i drugim zemljama, prenosi Tanjug

7533 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AP Photo
Foto: AP Photo

Generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus upozorio je da će u novoj godini biti zastoja i novih uzazova, apelujući da se pojačaju napori kako bi se osiguralo otkrivanje novih varijanti koronavirusa.

Gebrejesus je na onlajn konferenciji za novinare kazao da SZO blisko sarađuje sa naučnicima širom svijeta kako bi se bolje razumjele promjene virusa i njihov uticaj.

On je istakao važnost povećanja kapaciteta genomskog sekvenciranja u cijelom svijetu, kao i podjele informacija sa zdravstvenom agencijom Ujedinjenih nacija i drugim zemljama, prenosi Tanjug.

Novi soj koronavirusa, koji je otkriven u Velikoj Britaniji i Južnoafričkoj Republici i koji je izgleda zarazniji, izazvao je zabrinutost širom svijeta i doveo do uvođenja novih restrikcija na putovanja ovog mjeseca.

Bonus video: