Poznato ko je muškarac s rogovima koji je sinoć upao u Kongres

Jedan od Trampovih pristalica koji je sinoć izazvao najveću pažnju je muškarac u tridesetim godinama lica obojenog u boje američke zastave, koji je na glavi nosio krznenu kapu s rogovima

33288 pregleda 14 komentar(a)
Džejk Anđeli s Trampovim pristalicama sinoć u Kongresu, Foto: Reuters
Džejk Anđeli s Trampovim pristalicama sinoć u Kongresu, Foto: Reuters

Fotografije i snimci upada pristalica Donalda Trampa u zgradu Kongresa sinoć su obišle cijeli svijet.

Iako je na slikama i snimcima iz Kongresa bilo mnogo upečatljivih prizora, jedan od Trampovih pristalica koji je izazvao najveću pažnju je muškarac u tridesetim godinama lica obojenog u boje američke zastave, koji je na glavi nosio krznenu kapu s rogovima.

Kako piše CNN, radi se o Džejku Anđeliju, koji je poznatiji kao QAnonov šaman. QAnon je teorija zavjere koju je iznjedrio Trampov četvorogodišnji mandat u Bijeloj kući, podsjeća Indeks.

Sljedbenici te teorije zavjere vjeruju da je grupa pedofila koji obožavaju đavola ušla u najviše redove američkih vlasti, te da se Tramp bori protiv njih.

Džejk Anđeli
foto: Reuters

Anđeli se juče, nakon što je s ostatkom Trampovih pristalica nasilno upao u zgradu američkog Kapitola, kretao po zgradi noseći američku zastavu pričvršćenu na koplje i megafon. U jednom je trenutku snimljen kako bez majice stoji na govornici Senata.

CNN je danas pokušao da stupi u kontakt s Anđelijem, koji živi u saveznoj državi Arizoni. Iako nisu uspjeli doći do njega, javio im se njegov rođak Adam, koji je potvrdio da je njegov rođak bio u Kongresu. Opisao ga je kao "rodoljuba".

Pozivao na "vješanje izdajica"

Anđelija fejsbuk stranica prepuna je objava u kojima širi QAnonove teorije zavjere, pri čemu neke od objava imaju prilično nasilan sadržaj.

"Nema nade da ćemo preživjeti napad neprijatelja sve dok ne povješamo izdajice koji se skrivaju među nama", stoji u jednog od objava. Jedna od fotografija na Anđelijevoj fejsbuk stranici prikazuje ga u krznu i s rogovima, pri čemu u rukama ima pušku, piše Indeks.

Posljednjih mjeseci redovno je posjećivao Trampove skupove u Arizoni.

Bonus video: