Nađene crne kutije, posmrtni ostaci i djelovi aviona koji se srušio u okean

U avionu "Srividžaja Era" bile su 62 osobe i još uvijek nema zvaničnih podataka o žrtvama

39173 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ažurirano: 10.01.2021. 10:43h

Indonezijske vlasti pronašle su crne kutije i djelove putničkog aviona koji se srušio u subotu odmah poslije polijetanja sa aerodroma u Džakarti sa 62 putnika i članova posade.

Načelnik službe civilnog vazduhoplovstva Hadi Tidžhanto kazao je da su pronađeni polomljeni djelovi aviona, posmrtni ostaci putnika i odjeća.

Prelomni trenutak u potrazi za avionom kompanije Srividžaja bio je kada je sonar sa vojnog broda detektovao signal lokatora aviona na mjestu za koje se i ranije sumnjalo da je poprište nesreće.

Još se ništa ne zna o uzrocima pada aviona koji nije preživio niko od putnika i članova posade, prenosi AP.

"Želim da u ime svih građana Indonezije izrazim duboko saučešće povodom ove tragedije. Molimo se da pronađemo nekog preživjelog", izjavio je predsjednik Indonezije Džoko Vidodo.

O nesreći su prvi dojavili ribari koji su lovili u vodama Javanskog mora i koji su juče oko 14 sati i 30 minuta prvo čuli eksploziju, a potom i ugledali veliki vodeni stub i talas koji se krentao ka njima.

"Mislili smo da je bomba, ili cunami zbog velikog stuba vode koji se izdigao iznad površine mora. Bili smo šokirani kada smo kasnije vidjeli djelove razbijenog aviona", kazao je jedan od ribara.

U avionu je bilo 62 ljudi, među njima sedmoro djece i tri bebe. Svi su bili Indonežani, naveli su zvaničnici.

Vlasti su odmah otvorile dva krizna centra, na aerodromu u Džakarti i u luci.

Predsjednik avio kompanije Srividžaja izjavio je da je avion, star 26 godina, bio tehnički ispravan i da je let kasnio zbog loših vremenskih uslova, a ne zbog problema sa ispravnošću letjelice.

Bonus video: