OSNIVAČU VIKILIKSA UGAŠEN NALOG NA TVITERU

"Nestao" Džulijan Asanž

Kako se navodi, šanse da je Tviter suspendovao Asanžov nalog su male, jer on ne spada u kategoriju pojedinaca čije će naloge deaktivirati sajt socijalnih medija
2 komentar(a)
Džulijan Asanž, Foto: Reuters
Džulijan Asanž, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.12.2017. 11:15h

Tviter nalog osnivača "Vikiliksa" Džulijana Asanža nestao je u nedjelju uveče, a korisnici društvenih medija su zbunjeni i pitaju se šta se desilo, prenosi Tanjug.

Nekoliko korisnika smatra da je Asanž izbrisao svoj nalog, ali neki su misle da ga je kompanija Tviter suspendovala, prenosi IBTajms.

Nalog @JulianAssange, ne postoji, razlog je za sada nepoznat, a izvor blizak Vikiliksu rekao je da nije upoznat sa planovima Asanža sa deaktivira svoj nalog. 

Kako se navodi, šanse da je Tviter suspendovao Asanžov nalog su male, jer on ne spada u kategoriju pojedinaca čije će naloge deaktivirati sajt socijalnih medija. 

Kompanija Tviter je 18. decembra postavila nova pravila u vezi s suspenzijom naloga, prema kojima će ukloniti bilo koju osobu, koja je povezana sa grupama mržnje na bilo koji način. 

Istovremeno, korisnici društvenih mreža izrazili su zabrinutost za bezbjednost Asanža, jer je njegov nalog nestao samo nekoliko dana nakon navodne pljačke u kancelariji madridskog odjeljenja "Vikiliksa" Baltasara Garsona.

Preporučujemo za Vas