Kineska provincija Hebej ponovo uvodi restrikcije zbog širenja koronavirusa

U saopštenju visokog suda provincije Hebej nisu dati detalji ali je navedeno da se sada regulišu sve vrste društvenih okupljanja da bi se spriječilo dalje širenje virusa

4369 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Andy Wong
Foto: Andy Wong

Kineska provincija Hebej koja se bori sa skokom slučajeva zaraze koronavirusom, ponovo uvodi stroge restrikcije za vjenčanja, sahrane i druga porodična okupljnanja uz pretnju krivičnih optužbi za prekršioce.

U saopštenju visokog suda provincije Hebej nisu dati detalji ali je navedeno da se sada regulišu sve vrste društvenih okupljanja da bi se spriječilo dalje širenje virusa.

Provincija Hebej je bila jedno od najvećih žarišta zaraze koronavirusom u Kini u više meseci, i nove mjere uvode se uz druge mjere namijenjene zaustavljanju rasta zaraze za vrijeme praznika Lunarne nove godine u februaru.

Vlasti su pozvale građane da ne putuju, naredile zatvaranje škola nedjelju dana ranije i sprovele masovna testiranja na virus.

Nacionalna komisija za zdravlje saopštila je danas da su u Hebeju u prethodna 24 časa zabilježena 54 nova slučaja zaraze koronavirusom. U sjevernoj provinciji Džilin zabilježeno je još 30 novih slučajeva a u provinciji Hejlongdjiang sedam.

Peking beleži dva nova slučaja zaraze i sada je za ulazak u većinu zgrada i stambenih kompleksa u glavnom gradu Kina potreban dokaz negativnog testa na koronavirus.

Bonus video: