Bajden se emocionalno oprostio od Delavera i krenuo u Vašington

Bajden će provesti noć u Bler hausu, zvaničnoj rezidenciji gostiju američkih predsjednika koja se nalazi naspram Bijele kuće, prije nego što pređe u Bijelu kuću sjutra poslije polaganja zakletve za 46. predsjednika SAD

10514 pregleda 5 komentar(a)
Džozef Bajden, Foto: Reuters
Džozef Bajden, Foto: Reuters

U emocionalnim oproštajnim izjavama pred odlazak iz države Delaver za Vašington na svoju inauguraciju izabrani predsjednik SAD Džo Bajden je obećao da će "uvijek biti ponosan sin države Delaver".

U govoru danas u Centru Nacionalne garde u Delaveru, koji nosi ime njegovog pokojnog sina Boa, Bajden je gutao knedle dok je govorio okupljenim "kada umrem imaću Delaver napisan na mom srcu".

"Jako je lično to što naše sledeće putovanje u Vašington počinje ovdje - na mjestu koje definiše najbolje ono što mi jesmo kao Amerikanci", rekao je Bajden pred oko 100 okupljenih ljudi, uključujući brojne izabrane zvaničnike Delavera i članove njegove porodice.

On danas avionom odlazi iz Vilmingtona u Delaveru za Vašington, i prisustvovaće večeras na komemoraciji za umrle od Kovida-19 u Memorijalnom centru Linkoln.

Bajden će provesti noć u Bler hausu, zvaničnoj rezidenciji gostiju američkih predsjednika koja se nalazi naspram Bijele kuće, prije nego što pređe u Bijelu kuću sjutra poslije polaganja zakletve za 46. predsjednika SAD.

Bonus video: